2an

Dansuppvisning!
Korten är tagna på avslutningen för grundkursen i dans.
 


Årets julkalender är redo inför 1:a december. Tillsammans med oss fröknar är vi 24 stycken. I paket till oss var! :)
Besök på Navet i Borås
24 November

Några i klassen spelar instrument!
Här får vi lyssna på ett framträdande i klassrummet.

Arbete med komposterna F-2- vad har hänt?

Då var det dags att se vad som har hänt i komposterna och dokumentera detta! Vi kunde konstatera att vi bara hittade ett tuggummi och många maskar i jorden. Allt det andra hade försvunnit i denna kompost.

Eleverna hade fått dokumentera vad de trodde skulle hända - nu fick vi se resultatet!
Storyline-arbetet i bilder.
Den nya planeten- arbetet med Änglarnas stad.

Änglarnas stad börjar ta form.


Berget tillverkas av lera.Vatten av silkespapper.

Byggnader av kartonger.Är det inte lite orättvist att fröken får sitta i soffan och vi på golvet?


***********


Shhhhhhhhhh...
Hör ni regnet som smattrar mot fönstret?

Ordjakt i en bokstavsröra.


En mysig start på dagen i höstrusket!


Vi övade på begreppen lodrätt, vågrätt, diagonalt och baklänges.Spöket Laban - tema

Vid ett första tillfälle lärde vi oss mer om författaren Inger Sandberg. Sedan skickade en av hennes huvudkaraktär Spöket Laban brev.

I brevet bad Laban om hjälp med några uppgifter. Han ville bland annat att vi skulle hjälpa honom med några ord där han hade råkat kasta om bokstäverna. Mycket bra samarbete!

Vi hittade de flesta orden och Laban var nöjd! :)
Inlägg av Magdalena
Bokmonster!

Idag gjorde vi "bokmonster" som håller koll på vilken sida vi ska fortsätta läsa på nästa gång vi läser. 

Så här fina blev våra "bokmonster"Här får ett monster ögon.


Och ett annat får tänder.


 Tyst läsning


Även i vårt nya klassrum har vi en soffa att sitta i, det är vi glada för! Den får vi turas om att sitta och läsa i. Vid några tillfällen i veckan läser vi en stund ur en egen bok.
Högläsning har vi alla dagar, det är roligt att följa en spännande bok tillsammans!


100 på olika sätt


I matteboken arbetar vi nu med tiotal och ental. Ett av målen är också att känna till hur många 100 är. Vi testade rent praktiskt att lägga upp olika saker för att få en bild av hur många det är. Vi pratade också om olika strategier för att räkna till hundra. Många valde att lägga 10 av varje i 10 högar.
Inlägg skrivet av Magdalena 7/9-16


I skogen bland myrorna!

Förskoleklass, åk 1 och åk 2
Efter lunch såg vi en kort film om den starka, flitiga och samarbetsvilliga myran. Efteråt gick vi ut med luppar och förstoringsglas för att se närmare på hur myran ser ut! 


Inlägg skrivet av Magdalena 7/9-16


Härlig utflykt!

Längst vägen till Korpstugan fick eleverna uppdrag. Vi pratade om vilka djur vi såg och hörde längst vägen. Alla fick också göra ett "hinder" två och två som alla skulle ta sig igenom. Exempelvis hålla händerna ihop så att alla fick gå igenom "tunneln". Här gällde det att komma på olika slags hinder..Fruktstund!


Eleverna fick en stund med fri lek och fick njuta av att vara ute tillsammans. Vi hade tur med vädret även fast vi kände att regnet var nära...


Fredag den 13:e


Idag har vi börjat dagen med att skriva om vår skolresa till Taberg.
Alla var överens om att resan var något alldeles extra!Photostory ifrån Tabergsresan: https://www.youtube.com/watch?v=InfVl0jpU8E&feature=youtu.be

Idag hade vi en Grej Of The Day och vi pratade då om fredagen den 13:e. Denna dag som förknippas med otur. Vi talade om skrock, om saker och ting som man kanske trodde mer på förr än vad vi gör idag.. Att krossa en spegel - 7 års otur! Gå under en stege- 3 veckor med otur eller trampa på en A-brunn och få otur i kärlek. Om vi lägger nycklarna på bordet, vad kan hända då?  Rolig lektion där vi kunde använda tidsperspektiven "förr i tiden" och "nu för tiden" mycket.***


Avslutningsvis denna fredag har vi arbetat med den blomma som växer lite överallt just nu; maskrosen!Vi har läst en faktatext tillsammans och sedan arbetat enskilt med en bok om maskrosen. Eleverna följer ett arbetsschema där de efter hand får kryssa det som de genomför.

-Först behöver boken en framsida, en titel och deras namn skall finnas med. Sedan skall bilderna färgläggas och bokens text skall läsas, själva och tillsammans med en kompis.
Därefter finns frågor att svara på.Idag fick eleverna bara använda pensel till stjälken, själva blomman skulle målas (stämplas) med en gaffel!
Titta vad fint det blev! :)


Inlägg skrivet av Magdalena


Fladdermöss!

Eftersom vi ska till Taberg och till ett fladdermusmuseum nu på torsdag har vi passat på att arbeta med faktatexter om fladdermusen. Vi har skapat bilder till de texter som vi tillsammans har läst. Nu vet vi mer om hur fladdermöss ser ut, hur de lever och vad de äter! Ett roligt arbete som även F-klass varit delvis delaktiga i.
Inlägg skrivet av Magdalena

Pyssel vecka 17

Vi har arbetat med en faktatext om citronfjärilen, alla har en egen liten bok med färgglada bilder och besvarade frågor om citronfjärilen.

Det passade bra att sedan tillverka en fjäril!
Kring detta bord tillverkade vi själva kroppen. Vi målade valfrifärg på en toarulle.
Många kreativa idéer!


I klassrummet tillverkade vi vingarna.

Inlägg skrivet av Magdalena

Vad behöver en ärta för att växa?

Tillsammans med F-klass har vi planterat ärtor i tre olika krukor. En ärta planterades i jord, den vattnas och får solljus. En annan har planterats i jord, står i solljus men kommer inte få något vatten. En tredje har vi ställt i ett mörkt skåp, den får vatten men kommer den växa utan solljus?

Vi har skrivit och ritat om det som vi tror händer med ärtorna.
Avslutningsvis denna måndagseftermiddag planterade alla varsin ärta i en kruka med namnlapp på.

Inlägg skrivet av Magdalena

En bra start på dagen!


Efter morgonsamlingen startar vi upp dagen med tyst läsning. En liten stund varje morgon kan eleverna koppla av med en spännande, rolig, eller intressant bok. Vi hjälps åt att hitta passande böcker, tur att bokbussen kommer med många bra böcker!
Inlägg skrivet av Magdalena

Tulpaner!


Såhär fina blev våra tulpaner! Först tittade vi på riktiga tulpaner, såg hur löken ser ut och kände försiktigt på rötterna. Vi sökte på internet för att ta reda på vilka färger tulpaner kan ha. Sedan var det dags att måla med oljekritor och vattenfärg!Inlägg skrivet av Magdalena

Stort intresse för Bingel!

Vi har de senaste veckorna arbetat med Bingel på fredagar. Eleverna har då haft varsin dator på dagens första lektion och under cirka 40 minuter arbetat med de uppgifter som jag har skickat. Det som är bra med detta spel är att jag kan, ifall det behövs, välja vem som skall ha vilka uppgifter. Jag kan alltså välja att några får arbeta lite extra med klockan om det är det som behövs, eller låta andra arbeta mer med additionsuppgifter exempelvis. Eleverna får här möta en variation i uppgifterna eftersom spelet innehåller olika matematikläromedel.

Alla verkar tycka att detta är riktigt roligt så jag tror säkert att dom vill öva hemma också. Då kan ni välja valfritt på "ön" vad som passar.

Inlägg skrivet av Magdalena

VATTEN

Tillsammans med F-klassen tittar vi på Vattenmannen och Speed, gör experiment och skriver och ritar hypoteser och resultat.


11:e december 2015

Utmaning under lovet


Jag tänkte att vi skulle samla lite stjärnor tillsammans, jag och alla elever i 1:an! Vi ringar in stjärnor vid de uppdrag som vi genomfört under jullovet (inte tjuvstarta!). Är det nu så att man bara har sovit gott och skrattat, inte några av de andra punkterna, så är det helt okej! Vi samlar tillsammans och någon gång under första veckan efter jullovet ska vi räkna ihop hur många stjärnor som vi sammanlagt har samlat, därefter skall vi ha en gemensam prisutdelning!  

God jul och gott nytt år
Önskar Magdalena 
 23:e november 2015

Måndagspyssel


Inlägg skrivet av Emma.13:e november 2015

Vi läser tyst en liten stund varje dag

Här sitter alla i år 1 och läser tyst denna fredagsmorgon.


Inlägg skrivet av Emma.
5:e november 2015

Kartongmatchen

Vi sprider vårt budskap i Kartongmatchen. Det är viktigt att återvinna pappersförpackningar för att spara på naturens resurser.


Inlägg skrivet av Emma.4:e november 2015

Ettorna skriver blogg

 JA LESER NYA KOMPISAR PÅ TYST LESNIN

 Jag kålade på fopal

 Jobade med Tt

jag jåbarme darbet s shemat 

 Jag har skrivit stora T och smo t i min bok

 Jag hapar

 Jag lärde mäj att skriva bockstavsversen de var roligt

 Jag jör bokstavståget

jag jobar med ekstraarbetschema 

 Ja jåbade med t

jag  hoppade  fem hopp

Inlägg skrivet av elever i år 1.
25:e september 2015

Fredagsmateamatik ute

Vi startade fredagens mattelektion med att gå ut och göra tallinjer från 0-5 i grupper. Som förberedelse till detta pratade vi om hur tallinjen fungerar igår.

Här jobbas det på för fullt:


Och så här fint blev det:

Vad duktiga ni är! Efter detta pratade vi om att tallinjen kan vara hur lång som helst åt båda håll. Till höger om nollan är det plus och till vänster om nollan blir det minus. Detta kan man bland annat se på en termometer. Vi fortsatte vår mattelektion med att jobba vidare med tallinjen i boken.

Inlägg skrivet av Emma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar